9 Mart 2015 Pazartesi

BOZ KURT: TÜRKLERİN TARİHSEL SİMGESİ



(Alıntıdır)
Bozkurt herhangi bir partinin değil Türk ulusunun tarihsel simgesidir. Hangi görüşten olursak olalım, Bozkurt'a sahip çıkmaktan çekinmeyelim.

Bozkurt'un özelliklerini temel olarak şu şekilde sıralamak mümkün olur:
  1. Bozkurtlar atasına bağlıdır. 
  2. Bozkurt özgürlüğüne düşkündür. Dünyada evcilleştirilememiş tek hayvan olma sanı Orta Asya bozkurtlarındandır. Bozkurt, yakalandığında tüm hayvanların aksine gırtlak kısmında bulunan öd denen keseyi parçalar ve intihar eder. Bozkurt esareti kabul etmeyen bir varlıktır. Bozkurt’un boynuna tasma takıp bir kafese koyamazsınız. Bozkurt ölümü seçer, kendisini parçalar ve intihar eder. 
  3. Bir bozkurt sadece yiyeceği kadarını avlar ve yavrusu olan bir hayvana saldırmaz. Bozkurt leş eti yemez. Kendi avını kendisi avlar. Başka havanların avladığı leşi yemez.
  4. Bozkurtlar eşlerini kıskanırlar. Bozkurt dişisi asla bir kara kurtla çiftleşmez. Bozkurt yaşamından tek eş seçer. Eşi ölmeden başkası ile beraber olmaz.
  5. Bozkurt sürüsü sağdan ve soldan giden öncüler, ardından da göbekten gelen ana kuvvetle saldırırlar düşmanına. Bozkurt cesaretli ve ölümüne mücadele eden bir yapıya sahiptir, esareti kabul etmez. Bozkurt sürüsünden ayrılan bir erkek bozkurt karşılaştığı bir kara kurt sürüsüne girer ve girdiği sürünün önderliğini ele alır.
  6. Bozkurtların bir önderi vardır ve sürü o önderin emrinden çıkmaz. Bozkurt önderine bağlıdır.
  7. Bozkurtlar teşkilat halinde bir yaşam sürerler. Bozkurt takım çalışması yapar ve özgürlüğüne son derece düşkündür.
  8. Karda yürüyen 40 bireylik bir sürüyü takip eden biri yalnızca 5-6 ayak izi görebilir. Çünkü sürü, önde giden önder boz kurdun ayak izlerine basarak ilerler.
  9. Bozkurtlarda bir yavrunun annesi hem de babası ölse bile yavru hayatta kalır. Bozkurtlarda sürü düzeni buna izin vermez. Diğer sürü üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler.
  10. Bizim simgemiz, gök yeleli bozkurttur. Bu kurt türü yalnızca Orta Asya dolaylarında yaşamaktadır. Türk milleti bozkurdu bu taşıdığı özelliklerden dolayı kendine simge edinmiştir.
  11. Türk ulusu çağlar boyu bozkurtlaşan önderler yetiştirmiştir. Son örneği büyük başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Mustafa Kemal Atatürk'ün eşyaları arasında sayısız bozkurt simgeli nesne vardır. Her alanda kullanılmasını özendirmeye çalışmıştır.
  12. Bozkurt aslında Türklüğün her çağdaki ölüm kalım savaşının simgesidir. Türk ulusu tarihi boyunca rahat yüzü görmemiştir, yine görmeyecektir. Ulusal değerlerimizi koruyup yeni kuşaklara aktaralım. Ulusal değerlerimizi partiler üstü, siyaset üstü görelim ve tartışma konusu yapmayalım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder